Jo tuhansien vuosien aikana kakkaa on hyödynnetty talojen rakentamiseen. Miten ihmiset ovat päätyneet tällaiseen ratkaisuun?

Ensinnäkin kakkaa löytyy kaikkialta eikä se näillä näkymin tule loppumaan, joten se on helposti saatavilla ja yleensä ilmaista. Toiseksi ovat sen hyvät ominaisuudet; se karkottaa hyttysiä, jolloin ei ole tarvetta erikseen ostaa hyttysverkkoa, auringossa kuivuttuaan siitä tulee erittäin tukeva, jolloin se pystyy suojaamaan kovilta tuulilta ja sateilta, sekä se eristää lämpöä niin kuumaa kuin kylmää. Kolmanneksi se edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta.

Aluksi talot olivat kodan tyylisiä, mihin kakka oli vain kasattu ja talo muotoiltu käsin. Näitä taloja tehdään vielä näinäkin päivinä, mutta nykyään on myös mahdollista tehdä kakasta tiilejä ja rakentaa ihan tavallisia tiilitaloja. Indonesiassa on organisaatio nimeltä EcoFaeBrick, joka on keskittynyt pelkästään valmistamaan tiiltä kakasta. He toimivat yhteistyössä paikallisten maanviljelijöiden kanssa, joilta he ostavat lehmien kakkaa. He myyvät valmiit tiilet eteenpäin, jotka ovat vahvempia ja halvempia kuin normaalit savitiilet.

Mutta entä haju? Kakkatalot eivät haise, päinvastoin, on tehty tutkimus jossa selvisi että lehmän kakan haju reagoi aivojen kanssa tuottaen onnellisuuden tunteen.

Kiertotalouden kannalta on loistava idea rakentaa ylijäämätuotteista kestäviä ja ekologisia rakennuksia.